иптв-стандарди

Датум на влегување во сила: 12.09.2016 година

ВО ИВО IPTV („нас“, „ние“ или „наше“) работи со веб-страницата liveip.tv („Услугата“).

Оваа страница ве информира за нашите политики во врска со собирањето, користењето и откривањето на лични податоци кога ја користите нашата услуга и изборите што ги поврзавте со тие податоци.

Ние ги користиме вашите податоци за да ја обезбедиме и подобриме услугата. Со користење на Услугата, вие се согласувате со собирање и употреба на информации во согласност со оваа политика. Освен ако не е поинаку дефинирано во оваа Политика за приватност, термините што се користат во оваа Политика на приватност ги имаат истите значења како и во нашите Услови и услови, достапни од Во живо IPTV

Собирање и употреба на информации

Ние собираме неколку различни типови на информации за различни намени за да ја обезбедиме и подобриме нашата услуга кон вас.

Видови на собрани податоци

Лични податоци

Додека ја користите нашата услуга, може да ве замолиме да ни дадете одредени лични податоци што можат да се препознаат, што може да се искористи за да ве контактираме или идентификуваме („Лични податоци“). Лично, идентификуваните информации може да вклучуваат, но не се ограничени на:

 • И-мејл адреса
 • Име и презиме
 • Телефонски број
 • Адреса, држава, покраина, поштенски / поштенски код, град
 • Колачиња и податоци за употреба

Податоци за употреба

Ние исто така може да собереме информации за тоа како се пристапува и се користи услугата („Податоци за употреба“). Овие податоци за употреба може да вклучуваат информации како што се адресата на протокол на Интернет на вашиот компјутер (на пр. IP адреса), видот на прелистувачот, верзијата на прелистувачот, страниците на нашата услуга што ја посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на тие страници, уникатно идентификатори на уреди и други дијагностички податоци.

Следење и податоци за колачиња

Ние користиме колачиња и слични технологии за следење за да ја следиме активноста на нашата услуга и да чуваме одредени информации.

Колачињата се датотеки со мала количина на податоци што може да вклучуваат анонимен уникатен идентификатор. Колачињата се испраќаат до вашиот прелистувач од веб-страница и се чуваат на вашиот уред. Исто така, се користат технологии за следење, светилници, ознаки и скрипти за собирање и следење на информации и за подобрување и анализа на нашата услуга.

Може да му наложите на прелистувачот да ги одбие сите колачиња или да наведе кога се испраќа колаче. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата услуга.

Примери на колачиња што ги користиме:

 • Колачиња за сесија. Ние користиме колачиња за сесии за да работиме со нашата услуга.
 • Колачиња за претпочитање. Ние користиме претпочитани колачиња за да ги запомниме вашите преференции и различните поставки.
 • Безбедносни колачиња. Ние користиме безбедносни колачиња за безбедносни цели.

Употреба на податоци

LIVE IPTV ги користи собраните податоци за разни намени:

 • Да се ​​обезбеди и одржува Услугата
 • За да ве известиме за промените во нашата услуга
 • Да ви овозможи да учествувате во интерактивни карактеристики на нашата услуга кога ќе изберете да го сторите тоа
 • Да се ​​обезбеди грижа и поддршка на клиентите
 • Да обезбедиме анализа или вредни информации за да можеме да ја подобриме услугата
 • Да се ​​следи употребата на услугата
 • Да детектира, спречува и решава технички проблеми

Пренос на податоци

Вашите информации, вклучително и лични податоци, можат да се пренесат – и да се одржуваат на – компјутери лоцирани надвор од вашата држава, провинција, земја или друга државна јурисдикција, каде законите за заштита на податоците може да се разликуваат од оние од вашата јурисдикција.

Ако сте лоцирани надвор од Германија и изберете да ни дадете информации, ве молиме имајте предвид дека ние ги пренесуваме податоците, вклучувајќи ги и личните податоци, во Германија и ги обработуваме таму.

Вашата согласност за оваа Политика за приватност проследена со доставување на такви информации претставува ваш договор за тој трансфер.

ВО ИВО IPTV ќе ги преземе сите чекори разумно неопходни за да се осигура дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика на приватност и нема да се изврши пренесување на вашите лични податоци до организација или земја, освен ако постојат соодветни контроли вклучително и безбедноста на вашите податоци и други лични информации.

Откривање на податоци

Законски услови

ВО ИВО IPTV може да ги обелодени вашите лични податоци во добронамерно верување дека таквото дејствие е потребно за:

 • Да се ​​усогласат со законска обврска
 • Да се ​​заштитат и бранат правата или имотот на LIVE IPTV
 • За да спречите или испитате можно злосторство во врска со Услугата
 • Да се ​​заштити личната безбедност на корисниците на Услугата или јавноста
 • Да се ​​заштити од правна одговорност

Безбедност на податоците

Безбедноста на вашите податоци е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренесување преку Интернет, или методот на електронско складирање не е 100% безбеден. Иако се трудиме да користиме комерцијално прифатливи средства за заштита на вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме нивната апсолутна безбедност.

Даватели на услуги

Може да вработиме компании и лица од трета страна за да ја олеснат нашата услуга („Даватели на услуги“), да ја обезбедиме услугата во наше име, да извршуваме услуги поврзани со услуги или да ни помогнеме во анализата на начинот на користење на нашата услуга.

Овие трети страни имаат пристап до вашите лични податоци само за да ги извршуваат овие задачи во наше име и се должни да не ги откриваат или да ги користат за која било друга цел.

Врски до други страници

Нашата услуга може да содржи врски до други страници кои не ги управуваме ние. Ако кликнете на врската од трета страна, ќе бидете упатени на страната на таа трета страна. Силно ве советуваме да ја разгледате Политиката за приватност на секоја страница што ја посетувате.

Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на кои било веб-страници или услуги од трета страна.

Приватност на децата

Нашата услуга не се обраќа на никого на возраст под 18 години („Деца“).

Ние не знаеме да собираме информации со лична идентификација од никој на возраст под 18 години. Ако сте родител или старател и сте свесни дека вашите деца ни доставиле лични податоци, контактирајте не. Ако станеме свесни дека сме собрале лични податоци од деца без потврда на родителска согласност, преземаме чекори да ги отстраниме тие информации од нашите сервери.

Промени во оваа политика за приватност

Од време на време може да ја ажурираме нашата Политика за приватност. Ние ќе ве известиме за какви било промени со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница.

Willе ве известиме преку е-пошта и / или истакнато известување за нашата услуга, пред промената да стане ефективна и да го ажурираме „датумот на стапување во сила“ на врвот на оваа Политика за приватност.

Се препорачува периодично да ја прегледувате оваа Политика на приватност за какви било промени. Измените во оваа Политика на приватност се ефективни кога ќе бидат објавени на оваа страница.

Контактирајте не

Ако имате какви било прашања во врска со оваа политика за приватност, ве молиме Контактирајте не